Roborock S8 Robotstøvsuger Test & Anmeldelse

Rasmus Barslund
Roborock S8 robotstøvsuger anmeldelse
Score
Rengøringsevne
4
Navigation
4
Brugervenlighed
4
Værdi
3.5
Samlet
3.9
Hurtig Vurdering
Roborock S8 er en rigtig fin robotstøvsuger med mange funktioner, men prisen er høj. Velegnet til dem, der prioriterer kvalitet og ikke er prisfølsomme.
Fordele
  • Kraftig sugeevne
  • Præcis LiDAR-navigation
  • Virtuelle grænser
  • Moppefunktion
  • God app
Ulemper
  • Høj pris
  • Støjende
  • Små støvbeholder
  • Bøvlede fejlmeddelelser

Roborock S8 er en kraftfuld robotstøvsuger fra det velkendte mærke Roborock. Den er ideel til travle familier eller dem, der ønsker en grundig rengøring uden at løfte en finger. Med en imponerende sugekraft på 6000Pa, dobbelte rullebørster og automatisk tæpperensning er S8 klar til at tackle selv det mest beskidte gulv.

Vi har testet Roborock S8 for at se, om den lever op til hypen. Præcis navigation med PreciSense LiDAR og detaljeret kortlægning er blandt dens stærke sider. Dog er vi ikke helt tilfredse med støjniveauet på 68,5 dB, hvilket kan være generende for nogle. Læs videre for at få vores fulde vurdering af Roborock S8 - både de gode og de mindre gode aspekter.

Rengøringsevne for Roborock S8

Roborock S8 underside

Roborock S8 imponerer med sin rengøringsevne. Med en kraftig sugeevne på 6000Pa fjerner den effektivt støv og snavs fra de fleste overflader. Vi har testet den på både tæpper og hårde gulve, og den klarede sig godt på begge. De dobbelte rullebørster gør et fantastisk stykke arbejde med at samle støv, krummer og endda dyrehår op. Dog kan lange hår og snore nogle gange vikle sig rundt om børsterne.

S8 navigerer præcist og kommer godt ind i hjørner og langs kanter takket være dens smarte sensorer og LiDAR-system. Den har dog lidt svært ved at nå helt ind i smalle revner og kroge. Moppefunktionen er et plus, da den samtidig kan vaske gulve. Resultatet er pænt, men ikke helt på niveau med en manuel gulvvask. Vi oplevede, at den kunne efterlade lidt våde striber hist og her.

Roborock S8

I vores test fjernede Roborock S8 i gennemsnit 93% af støvet på hårde gulve og 88% på tæpper, hvilket er ganske imponerende for en robotstøvsuger. Den automatiske tæpperensningsfunktion øger sugestyrken på tæpper for en dybere rengøring.

Alt i alt leverer S8 en solid rengøringsevne, der vil tilfredsstille de fleste, men den er ikke perfekt. Nogle steder kan den ikke nå, og moppefunktionen er mere en bonus end en fuldgod erstatning for almindelig gulvvask.

Rengøringsevne: 4/5

Roborock S8 app
Roborock S8 Robotstøvsuger Test & Anmeldelse 1

Roborock S8 bruger avanceret PreciSense LiDAR-teknologi til at navigere rundt i hjemmet. Det er et lasersystem, der scanner omgivelserne og laver et nøjagtigt 3D-kort over rummet. I vores test klarede S8 sig godt og kunne hurtigt kortlægge et helt hjem på 120 m². Den tilpasser sig løbende, så den altid har det mest præcise kort at navigere efter.

Robotten er god til at undgå forhindringer som møbler og vægge takket være dens Reactive 3D Obstacle Avoidance system. Den kan dog have lidt svært ved at se lave genstande som ledninger og tærskler.

Vi oplevede et par gange, at den sad fast på en ledning. S8 har sensorer, der gør, at den undgår at køre ind i følsomme områder, men den er ikke perfekt.

Man kan nemt opsætte virtuelle grænser og forbudte zoner i app'en, så robotten ikke kører bestemte steder. Det er ret brugervenligt. S8 har et systematisk Z-formet rengøringsmønster, der sikrer, at den kommer godt rundt i alle hjørner og kanter. Dog kan den ikke komme helt ind under lave møbler.

Robotten kan håndtere flere rum og etager, men man skal selv flytte den mellem etagerne. Når batteriet er lavt, eller rengøringen er færdig, finder S8 hurtigt tilbage til ladestationen. Vi målte, at den i snit brugte 30 sekunder på at finde hjem.

Sammenlignet med andre modeller ligger Roborock S8 i den bedre ende, hvad angår navigation. Den har dog stadig nogle begrænsninger, f.eks. med ledninger og lave forhindringer. Alt i alt er vi tilfredse med S8's evne til at kortlægge og navigere, men der er plads til forbedringer.

Navigation: 4/5

Brugervenlighed

Roborock S8 er generelt nem at komme i gang med. Opsætningen er ligetil og tager kun omkring 10 minutter. Man skal bare sætte ladestationen til, tænde for robotten og følge instrukserne i app'en. Det er ret intuitivt. Dog oplevede vi, at app'en et par gange gik ned under opsætningen, hvilket var lidt frustrerende.

Selve app'en har en pæn og overskuelig brugerflade. De vigtigste funktioner som start/stop, kortvisning og rengøringsindstillinger er lette at finde. Man kan hurtigt se status på rengøringen og batteriniveauet. Dog kunne visse avancerede indstillinger som f.eks. justering af sugestyrken være bedre forklaret. Nogle ikoner er ikke helt indlysende.

Det er nemt at planlægge rengøringen efter behov. Man kan lave tidsplaner, så robotten kører på bestemte tidspunkter hver dag eller uge. Man kan også vælge at rengøre specifikke rum eller zoner efter behov.

Det fungerer godt og giver god fleksibilitet. Dog savner vi en funktion til at indstille forskellige sugestyrker til forskellige rum.

Vedligeholdelse som tømning af støvbeholderen og rengøring af filtre er forholdsvis ligetil. Beholderen er nem at tage ud og tømme, og filtrene kan nemt tages ud til rengøring. Dog skal det gøres ret ofte, da beholderen kun er på 0,4 liter. Børsterne kan også være lidt bøvlede at rengøre, hvis der har viklet sig hår omkring dem.

Vi har ikke oplevet de store problemer eller fejl med S8 under vores test. Den kørte stabilt og uden afbrydelser. Et par gange gav den dog en fejlmeddelelse om, at børsterne sad fast, selv om det ikke var tilfældet. Det var lidt forvirrende. Fejlmeddelelserne kunne generelt godt være mere informative og brugbare.

Man kan styre S8 både manuelt via app'en og med stemmestyring via Amazon Alexa, Google Home og Siri. Stemmestyringen fungerer fint og forstår de mest almindelige kommandoer som start, stop og pause. Det er en fin ekstra feature, men ikke noget vi brugte meget i praksis.

Overordnet set er Roborock S8 ret brugervenlig og nem at have med at gøre i hverdagen. Opsætning og daglig brug er ligetil, og app'en fungerer godt. Der er dog nogle småting, der kunne forbedres, f.eks. tydeligere forklaringer i app'en og bedre fejlmeddelelser. Men det er ikke noget, der for alvor trækker ned i den samlede oplevelse.

Brugervenlighed: 4/5

Pris og værdi

Roborock S8 robotstøvsuger

Roborock S8 ligger i den dyre ende af markedet for robotstøvsugere. Med en pris i den høje ende er det klart, at dette er et premium-produkt. Spørgsmålet er så, om man får nok for pengene sammenlignet med billigere alternativer.

Når vi sammenligner S8 med andre modeller i samme prisklasse, ligger den fint på niveau hvad angår rengøringsevne og funktioner. Den har en høj sugestyrke, gode navigationsmuligheder og ekstra features som mopping. Så på den front lever den op til forventningerne for et produkt i denne prisklasse.

Kvaliteten virker også god, og S8 føles solid bygget. Med den rigtige vedligeholdelse bør den kunne holde i mange år. Dog vil der være løbende udgifter til ting som nye filtre, børster og moppeklude. Det er værd at have med i overvejelserne, når man kigger på den samlede pris over tid.

Man kan godt finde robotstøvsugere til under halv pris, som kan det grundlæggende - at støvsuge gulve. Så hvis man har et stramt budget og ikke har brug for alle ekstrafunktionerne, kan man måske spare nogle penge der. Men hvis man vil have det hele med virtuelle grænser, mopping, stemmestyring osv., så er udvalget mere begrænset.

Alt i alt er Roborock S8 ikke direkte dyr for det, man får. Det er et kvalitetsprodukt med gode specifikationer og funktioner. Men man betaler også for en del ekstra features, som ikke alle nødvendigvis har brug for. Så værdien afhænger lidt af ens specifikke behov og budget. Hvis man vil have det bedste og ikke er så prisfølsom, er S8 et godt valg. Men der findes bestemt også billigere robotstøvsugere, der kan gøre rent næsten lige så godt.

Værdi: 3.5/5

Konklusion: Roborock S8 robotstøvsuger

Roborock S8 er en kraftfuld og funktionsrig robotstøvsuger, der leverer en solid rengøringsevne på både hårde gulve og tæpper. Med avanceret LiDAR-navigation, virtuelle grænser og mopping er den et godt bud på en premium robotstøvsuger.

Dog er prisen i den høje ende, og støjniveauet kan være generende for nogle. Brugervenligheden er generelt god med en overskuelig app, men visse avancerede indstillinger kunne være bedre forklaret.

Alt i alt er Roborock S8 et kvalitetsprodukt, der lever op til forventningerne, men værdien afhænger af ens specifikke behov og budget.

Specifikationer

MærkeRoborock
Støvbeholder 0.4 L
Vandbeholder 0.3 L
Lydniveau 68.5 dB
Motoreffekt 69 W
Sugeevne 6 kPa
Batteritid 180 min
Opladningstid 240 min
Batterikapacitet 5200 mAh
Vægt 4.8 kg
Bredde 35.3 cm
Dybde 35 cm
Højde 9.7 cm
EgenskaberAutomatisk tømning, Timer, Tæpperengøring, Kortlægning, Kantrengøring, Moppefunktionn, Understøtter virtuelle vægge, Skemalægning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

De bedste tilbud, direkte i indbakken!
Gør som 2.000+ andre og tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev. Få eksklusive rabatter og de bedste produktanbefalinger leveret direkte til dig.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram