Dreame L10s Ultra Robotstøvsuger Test &Anmeldelse

Rasmus Barslund
Dreame L10s Ultra robotstøvsuger anmeldelse
Score
Rengøringsevne
3.5
Navigation
3.5
Brugervenlighed
4
Værdi
3.5
Samlet
3.6
Hurtig Vurdering
L10s Ultra er ideel, hvis man vil have en næsten selvkørende robotstøvsuger og har budgettet til det. Men enkelte mangler forhindrer topkarakter.
Fordele
  • Automatisk tømning og vask
  • God på hårde gulve
  • Effektiv 3D-kortlægning
  • Nem daglig brug
Ulemper
  • Dyr i anskaffelse
  • Klarer tæpper dårligere
  • Kan sidde fast nogle steder
  • Kræver jævnlig vedligeholdelse

Dreame L10s Ultra er en avanceret robotstøvsuger med automatisk tømning, der gør rengøringen næsten helt selvkørende. Den støvsuger, tømmer støvbeholderen, vasker gulvet, tørrer moppen og genopfylder endda selv beholderen bagefter.

L10s Ultra navigerer ved hjælp af lasere, kameraer og kan lave et 3D-kort over dit hjem. Med en kapacitet på 2,5 l og op til 210 minutters driftstid er den velegnet til større hjem på op til 200 m². Dog vejer den også 3,7 kg, så den er lidt af en tungvægter.

I denne anmeldelse dykker vi ned i både de gode og mindre gode sider af denne robotstøvsuger fra Dreame. Er den pengene værd, eller er der bedre alternativer derude? Det finder du ud af her.

Rengøringsevne for Dreame L10s Ultra

Dreame L10s Ultra robotstøvsuger

Dreame L10s Ultra er en effektiv støvsuger, der fjerner op til 97% af støvet på de fleste overflader. På hårde gulve er den særligt god og suger næsten alt op. Dog har vi oplevet, at den kan have lidt svært ved at få det hele med på højluvede tæpper. Her efterlades der ofte lidt støv og krummer tilbage.

Takket være den roterende sidebørste kommer L10s Ultra godt ud i hjørner og langs vægge. Den har dog lidt svært ved dybe sprækker og revner. Dyrehår og lange hår sætter sig nogle gange fast i børsterne, så de skal renses jævnligt for optimal ydelse.

Dreame L10s Ultra robotstøvsuger støvbeholder

L10s Ultra har også en moppefunktion til våd rengøring af gulve. Moppen gør et udmærket stykke arbejde, men kan ikke hamle op med en manuel gulvvask. Den fjerner støv og lette pletter, men ved genstridigt snavs skal der ofte en ekstra omgang til. Det er smart, at moppen selvrenses og tørres efter brug for at undgå dårlig lugt.

Alt i alt er L10s Ultra en god og alsidig støvsuger, der klarer de fleste gulve fint. Men til dybt tæpperens eller meget beskidt gulvvask er den ikke altid nok alene.

Rengøringsevne: 3.5/5

Dreame L10s Ultra robotstøvsuger app

Dreame L10s Ultra bruger en kombination af lasere, kameraer og sensorer til at navigere rundt i hjemmet. Det betyder, at den kan lave et nøjagtigt 3D-kort over rummene og løbende tilpasse ruten. I vores test klarede robotten sig godt og dækkede de fleste områder uden problemer. Den undgik forhindringer som møbler og vægge det meste af tiden.

Dog oplevede vi et par gange, at L10s Ultra sad fast på ledninger eller tæpper. Den har lidt svært ved at skelne mellem gulv og forhindringer i lavere højde. Robotten kan desværre heller ikke selv identificere og undgå følsomme områder som trapper eller dyrefoderområder - her må man manuelt sætte grænser op i appen.

Dreame L10s Ultra robotstøvsuger kamera

Dreame L10s Ultra kommer godt rundt i hjørner og langs vægge takket være sidebørsterne. Men den har lidt svært ved at komme helt ind under lave møbler som sofaer. Dens højde på 9,7 cm gør, at den ikke kan klemme sig ind alle steder.

I appen kan man let sætte virtuelle vægge og forbudte zoner op, som robotten vil undgå. Det er ret brugervenligt. Man kan også vælge, hvilke rum eller etager den skal gøre rent. Dog skal man ofte hjælpe den lidt på vej mellem etager, da den kan have svært ved selv at finde trapper.

Dreame L10s Ultra navigerer systematisk i et zigzag mønster for at dække alle områder. Det er effektivt, men ikke altid så hurtigt. Særligt i større hjem kan det tage noget tid. Når batteriet er ved at løbe tør, finder robotten selv tilbage til ladestationen. Dog går det nogle gange lidt langsomt, hvis den er langt væk.

Sammenlignet med andre robotstøvsugere i samme prisklasse har L10s Ultra en god, men ikke perfekt, navigation. Dens 3D-kortlægning fungerer godt, men den har lidt flere fejl og begrænsninger end eksempelvis Roborock S7 MaxV Ultra. Så der er plads til forbedring.

Navigation: 3.5/5

Brugervenlighed

Dreame L10s Ultra er generelt nem at komme i gang med. Opsætningen er ret ligetil, hvor man følger en trinvis guide i appen. Dog kan parringen mellem robot og base drille lidt, og vi måtte prøve et par gange. Appen er overskueligt designet med tydelige ikoner og menuer. De fleste funktioner er lette at finde og justere.

I daglig brug er Dreame L10s Ultra ret selvkørende. Når man først har sat rengøringsplaner op, klarer den sig selv. Man kan let vælge, hvilke rum der skal gøres rent hvornår. Dog savner vi lidt flere tilpasningsmuligheder, fx at kunne indstille forskellige sugestyrker til forskellige rum.

Dreame L10s Ultra robotstøvsuger gulv

Tømning af støvbeholderen og rengøring af filtre er heldigvis sjældent nødvendigt, da basen klarer det automatisk. Robotten giver selv besked, når støvposen i basen er fuld og skal skiftes. Det er ret nemt, omend lidt bøvlet at komme til. Filtrene skal dog renses manuelt en gang imellem for at bevare sugeevnen.

Generelt kræver L10s Ultra ikke meget vedligeholdelse ud over den daglige drift. Men børsterne skal renses jævnligt for hår, og sensorer og hjul kan også have godt af en tur med kluden en gang imellem. Ellers risikerer man navigations- eller sugefejl.

Hvis robotten går i stå eller har fejl, får man besked via appen. Beskrivelserne er nogenlunde forståelige, men nogle gange lidt vage. Vi måtte et par gange søge i manualen for at finde en løsning. Det kan være lidt frustrerende.

Man kan desværre ikke styre L10s Ultra manuelt som med en fjernbetjening. Al kontrol foregår via app eller stemmestyring. Robotten understøtter de fleste smart home-assistenter som Alexa og Google, hvilket fungerer fint. Dog skal man formulere kommandoerne ret præcist.

Alt i alt er Dreame L10s Ultra nem at have med at gøre i det daglige, når man først er kommet over indkøringsperioden. Appen er overskuelig, og robotten klarer det meste selv. Men enkelte ting som fejlmeddelelser og rengøring af børster kunne være mere brugervenlige.

Brugervenlighed: 4/5

Pris og værdi

Dreame L10s Ultra ligger i den højere ende af prisskalaen for robotstøvsugere. Den har mange avancerede funktioner som automatisk tømning, vask og tørring af mopper samt 3D-kortlægning. Disse funktioner finder man typisk kun hos de dyreste modeller på markedet.

Rengøringsevnen er god, men ikke perfekt. På hårde gulve klarer Dreame L10s Ultra sig fremragende, men på tæpper og ved genstridigt snavs halter den lidt. Så man betaler altså for en masse ekstra funktioner, men ikke nødvendigvis for den allerbedste rengøring.

Konstruktionen virker solid med gode materialer. Men med så mange bevægelige dele som børster og sensorer, er der også flere ting, der potentielt kan gå i stykker. Det er svært at vurdere holdbarheden på lang sigt. Garantien på 2 år er dog ret god og giver lidt sindsro.

Dreame L10s Ultra robotstøvsuger dock station

Der findes billigere robotstøvsugere med færre funktioner, men samme rengøringsevne som L10s Ultra. Vil man bare have en effektiv støvsuger uden dikkedarer, kan man spare en del. Omvendt skal man op i samme prisleje som L10s Ultra, hvis man vil have luksus som automatisk tømning og vask.

De løbende udgifter til nye støvposer, filtre og mopper løber også op i længden og lægger oveni den i forvejen høje pris. Det er dog ikke unikt for Dreame L10s Ultra, og de fleste robotstøvsugere i denne klasse har lignende omkostninger.

Hvorvidt Dreame L10s Ultra er prisen værd afhænger af ens behov og budget. Ønsker man en næsten selvkørende robotstøvsuger med alle funktioner, og har man råd, så er den et godt valg. Men til prisen kunne man godt forvente lidt bedre rengøringsevne og brugervenlighed.

Værdi: 3.5/5

Konklusion: Dreame L10s Ultra robotstøvsuger

Dreame L10s Ultra er en avanceret robotstøvsuger med mange funktioner som automatisk tømning, gulvvask og 3D-kortlægning. Den klarer sig godt på de fleste gulve, navigerer fornuftigt rundt og er relativt nem at bruge i det daglige. Dog har den lidt svært ved tæpper og dybe sprækker, og prisen er i den høje ende.

L10s Ultra passer bedst til dem, der ønsker en næsten selvkørende løsning og har råd til lidt ekstra luksus. Men perfekt er den ikke, og man kan finde billigere modeller med samme rengøringsevne. Så alt i alt er L10s Ultra en god, men ikke fantastisk, robotstøvsuger til prisen.

Samlet vurdering: 3.6/5

Specifikationer

MærkeDreame
Støvbeholder 0.35 L
Vandbeholder 0.08 L
Lydniveau 71 dB
Motoreffekt 70 W
Sugeevne 5.3 kPa
Batteritid 180 min
Opladningstid 240 min
Batterikapacitet 5200 mAh
Vægt 3.7 kg
Bredde 35 cm
Dybde 35 cm
Højde 9.7 cm
EgenskaberFjernbetjening, Kortlægning, Moppefunktionn, Understøtter virtuelle vægge, Skemalægning, Poseløs, HEPA-filter, Vaskbart filter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

De bedste tilbud, direkte i indbakken!
Gør som 2.000+ andre og tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev. Få eksklusive rabatter og de bedste produktanbefalinger leveret direkte til dig.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram