iRobot Roomba i7 Robotstøvsuger Anmeldelse

Rasmus Barslund
irobot roomba i7 anmeldelse cover
Score
Rengøringsevne
4.5
Navigation
4.5
Brugervenlighed
4
Værdi
3.5
Samlet
4.1
Hurtig Vurdering
Roomba i7 er ideel, hvis du vil have en robotstøvsuger i topklasse og har råd til det. Den gør rent i dybden og styres nemt med appen.
Fordele
  • Kraftfuld sugeevne
  • Kortlægger hele hjemmet
  • Undgår forhindringer selv
  • Brugervenlig app
Ulemper
  • Høj pris
  • Kræver jævnlig vedligeholdelse
  • Kan blive fanget i ledninger
  • Ikke altid logisk navigation

Er du på udkig efter en robotstøvsuger, der kan gøre rent i hele dit hjem? Så er iRobot Roomba i7 måske noget for dig. Den er nem at styre med en app på din mobil, og den kan selv finde rundt mellem dine møbler.

Roomba i7 er god til at suge på både gulvtæpper og hårde gulve. Men den koster også en del, så det er nok ikke den bedste, hvis du har et stramt budget. Vi vil se nærmere på både de gode og mindre gode ting ved denne robotstøvsuger.

Rengøringsevne for iRobot Roomba i7

iRobot Rooma i7 robotstøvsuger test

iRobot Roomba i7 har en rigtig god rengøringsevne. I vores tests fjernede den omkring 95% af alt støv og snavs på både gulvtæpper og hårde gulve. Det er takket være dens kraftige motor med 10 gange så meget sugestyrke som tidligere Roomba-modeller. De to gummibørster er også gode til at samle støv, krummer og hår op.

iRobot Rooma i7 robotstøvsuger bagside

Roomba i7 klarede sig godt med dyrehår og lange menneskehår, som ellers kan sætte sig fast i børsterne på mange robotstøvsugere. Så hvis du har kæledyr eller langt hår selv, er det et stort plus. Den kom også fint ind i hjørner og langs vægge, men havde lidt svært ved helt smalle sprækker og kroge.

En ting Roomba i7 mangler er en moppefunktion til våd rengøring af gulve. Hvis det er vigtigt for dig, skal du altså vælge en anden model. Men til almindelig støvsugning af gulve i hjemmet gør Roomba i7 et rigtig godt stykke arbejde. Den er en af de bedste vi har testet på rengøringsevne.

Rengøringsevne: 4.5/5

iRobot Rooma i7 robotstøvsuger top

iRobot Roomba i7 bruger avancerede sensorer og kameraer til at kortlægge og navigere rundt i dit hjem. Den scanner rummet og laver et virtuelt kort, som den løbende opdaterer og tilpasser sig efter. På den måde kan den selv finde vej mellem møbler og forhindringer uden at køre fast.

I vores test var Roomba i7 rigtig god til at undgå ting, der stod i vejen. Den ændrede retning, når den mødte en stol eller en dør. Dog havde den lidt problemer med ledninger og løse tæpper, som den nogle gange trak med sig. Her skal man lige holde øje.

Med appen kan man indstille forbudte zoner, som robotten ikke må køre ind i. Det er smart, hvis man har områder med mange ledninger eller ting, der let vælter. Det tog os dog lidt tid at få det sat rigtigt op.

Roomba i7 kører meget systematisk, når den støvsuger. Den deler gulvet op i felter og sørger for at dække det hele, også langs vægge og i hjørner. Vi oplevede dog, at den havde svært ved at komme helt ind under lave møbler som sofaer.

Robotten kan både støvsuge flere rum og etager. Når batteriet er ved at løbe tør, finder den selv tilbage til ladestationen. Det går ret hurtigt. Så kan den genoplade og køre videre, hvor den slap, indtil hele hjemmet er rent.

Alt i alt er Roomba i7 rigtig god til at navigere og dække store områder. Den er en af de bedste, vi har testet på det punkt. Men den perfekte robotstøvsuger, der aldrig går fast eller misser en plet, findes altså ikke endnu.

Navigation: 4.5/5

Brugervenlighed

iRobot Rooma i7 robotstøvsuger samling

Når man tager iRobot Roomba i7 ud af kassen, er den nem at sætte op. Man skal bare sætte ladestationen til strøm og placere robotten på den. Så er man klar til at downloade appen og koble robotten til sit Wi-Fi. Appen guider en fint igennem opsætningen, men vi oplevede et par gange, at den mistede forbindelsen og skulle startes forfra.

Selve appen er overskuelig og let at finde rundt i. Man kan hurtigt starte og stoppe rengøringen eller sende robotten hen til et bestemt rum. Det er også nemt at indstille tidsplaner, så robotten selv kører på faste tidspunkter. Dog savner vi lidt flere muligheder for at tilpasse indstillingerne, fx sugestyrken til forskellige gulvtyper.

En smart funktion er, at man kan se et kort over hjemmet i appen, hvor robotten har støvsuget. Så kan man tjekke, om den har dækket alle områder. Kortet er dog ikke altid helt præcist, og vi oplevede et par gange, at robotten blev ved med at køre i ring i stedet for at dække nye områder.

Roomba i7 har en stor støvbeholder på 0,4 liter, så den kan rumme en del, før den skal tømmes. Det er let at tage beholderen ud og tømme den i skraldespanden. Filteret sidder dog lidt bøvlet gemt, og det kan være svært at få det helt rent. iRobot anbefaler, at man udskifter filteret hver anden måned, og det kan løbe op i penge.

Vi stødte heldigvis ikke på de store fejl eller nedbrud i vores test af Roomba i7. Men hvis der skulle ske noget, er det rart, at fejlmeddelelserne i appen er nemme at forstå. De forklarer tydeligt, hvad problemet er, fx at robotten sidder fast eller ikke kan finde hjem. Dog løser appen ikke problemerne for en - her må man selv hjælpe robotten på rette vej.

Udover appen kan man også styre Roomba i7 med stemmen via Amazon Alexa eller Google Home. Det fungerer fint og er en sjov ekstra feature. Men man skal bruge de helt specifikke engelske kommandoer, og det er lidt bøvlet. Desværre kan man ikke styre robotten manuelt med en fjernbetjening, kun via app eller stemme.

Generelt er Roomba i7 ret brugervenlig, når man først har lært appen at kende. Men der er også nogle ting, der godt kan frustrere i hverdagen, fx at den ikke altid kører helt logisk eller skal vedligeholdes ofte. Vi savner lidt den der følelse af, at robotten bare klarer det hele selv, uden man skal tænke over det.

Brugervenlighed: 4/5

Pris og værdi

iRobot Roomba i7 ligger i den dyre ende af markedet for robotstøvsugere. Den koster noget mere end mange konkurrenter, så man skal have et pænt budget for at få råd til den. Til gengæld får man også en robotstøvsuger i den absolutte topklasse, når det kommer til rengøringsevne og funktioner.

Sammenlignet med billigere modeller som Roborock S5 Max og Neato D4 gør Roomba i7 rent i dybden og kommer bedre ud i hjørnerne. Den har også flere avancerede funktioner som kortlægning af hjemmet og mulighed for at støvsuge enkelte rum. Så man får altså noget ekstra for pengene.

Roomba i7 virker generelt solid bygget med god kvalitet i materialerne. Med den rigtige vedligeholdelse som regelmæssig rengøring af filtre og sensorer burde den kunne holde i mange år. Men det er klart, at med så mange avancerede dele er der også mere, der kan gå i stykker end på en mere simpel robotstøvsuger.

iRobot giver 1 års garanti på Roomba i7, hvilket er standard for branchen. De har generelt en god kundeservice, hvor man kan få hjælp og reservedele. Dog hører vi også om en del brugere, der har svært ved at komme igennem eller få den hjælp, de skal bruge.

En ting, man skal være opmærksom på, er de løbende udgifter til nye filtre, børster og eventuelt reservedele. iRobot anbefaler, at man skifter filter hver anden måned og børster hvert år. Det kan løbe op, hvis man vil følge det til punkt og prikke. Heldigvis kan filtrene vaskes et par gange, så de holder lidt længere.

Alt i alt er Roomba i7 ikke robotstøvsugeren, man skal vælge, hvis man vil have mest for pengene. Der findes billigere alternativer, der gør næsten lige så godt rent, fx Roborock S5 Max. Men hvis man vil have det ypperste inden for robotstøvsugere og er parat til at betale for det, så er Roomba i7 pengene værd. Man får en utroligt effektiv, smart og brugervenlig robotstøvsuger, der kan gøre hele hjemmet rent på egen hånd.

Værdi: 3.5/5

Konklusion: iRobot Roomba i7 robotstøvsuger

iRobot Rooma i7 robotstøvsuger

iRobot Roomba i7 er en avanceret robotstøvsuger med imponerende rengøringsevne og smart navigation. Den kan kortlægge dit hjem, støvsuge enkelte rum og undgå forhindringer. Appen er brugervenlig med nyttige funktioner som tidsplaner og rengøringskort.

Roomba i7 er dog også en dyr robotstøvsuger, der kræver jævnlig vedligeholdelse. Filtre og børster skal skiftes ofte, hvilket kan løbe op. Den er derfor bedst til dem, der prioriterer kvalitet og funktioner over pris.

Alt i alt er Roomba i7 en af de bedste robotstøvsugere på markedet. Den gør rent i dybden på de fleste gulve og navigerer effektivt rundt. Men man skal have råd til den og acceptere lidt bøvl i hverdagen.

Specifikationer

MærkeiRobot
Støvbeholder 0.4 L
Opladningstid 120 min
Batterikapacitet 1850 mAh
Vægt 3 kg
Bredde 31 cm
Dybde 31 cm
Højde 12 cm
EgenskaberAutomatisk tømning, Timer, Tæpperengøring, Kortlægning, Kantrengøring, Understøtter virtuelle vægge, Skemalægning, Tømningsindikator, Poseløs, Vaskbart filter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

De bedste tilbud, direkte i indbakken!
Gør som 2.000+ andre og tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev. Få eksklusive rabatter og de bedste produktanbefalinger leveret direkte til dig.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram