Ecovacs T20 OMNI Robotstøvsuger Anmeldelse

Rasmus Barslund
Ecovacs T20 OMNI anmeldelse
Score
Rengøringsevne
4
Navigation
4
Brugervenlighed
4
Værdi
3.5
Samlet
3.9
Hurtig Vurdering
Ecovacs DEEBOT T20 OMNI er en solid robotstøvsuger med mange smarte funktioner, men til en høj pris. Den klarer rengøringen godt, men kan ikke hamle op med en grundig manuel rengøring.
Fordele
  • God rengøringsevne
  • Automatisk tømning og rengøring
  • Pålidelig navigation med kortlægning
  • Nem app-styring
  • Solid byggekvalitet
Ulemper
  • Dyr sammenlignet med alternativer
  • Svært ved hjørner og kanter
  • Enkelte intuitivitetsproblemer i app
  • Kan ikke erstatte manuel rengøring
  • Kræver jævnligt vedligehold

DEEBOT T20 OMNI er den nyeste robotstøvsuger fra Ecovacs. Den er spækket med smarte funktioner og teknologier, der lover at gøre rengøringen lettere og mere effektiv. Men lever den op til forventningerne? Det har vi undersøgt nærmere i denne anmeldelse.

T20 OMNI er rettet mod travle familier, der ønsker en grundig rengøring uden selv at skulle løfte en finger. Den kan både støvsuge og moppe, takket være dens avancerede navigation og sensorer. Støvsugeren kommer med en stor autodok-station, der automatisk tømmer støvbeholderen og renser mopperne.

Vi har testet Ecovacs Deebot T20 OMNI i flere uger for at se, hvordan den klarer sig i praksis. Læs med for at finde ud af, om denne robotstøvsuger er pengene værd, eller om du bør kigge efter alternativer.

Rengøringsevne for Ecovacs T20 OMNI

Ecovacs T20 OMNI underside og mopper

Ecovacs T20 OMNI gør et godt stykke arbejde med at fjerne støv og snavs fra gulvene. I vores test klarede den at suge omkring 90% af det synlige støv og skidt op fra både hårde gulve og tæpper. Dog havde den lidt svært ved at komme helt ind i hjørner og langs kanter. Lange hår og dyrehår var heller ikke noget problem for støvsugeren, selvom den nogle gange blev viklet lidt ind i børsterne.

Moppefunktionen er også effektiv til at vaske gulvene. Robotstøvsugeren kan både våd- og tørmoppe, og den efterlader gulvene pæne og rene. Dog skal man være opmærksom på, at den ikke kan erstatte en rigtig gulvvask med en moppe eller gulvklud helt. Til gengæld er det nemt og bekvemt, at mopperne automatisk rengøres og tørres i docken efter brug.

Ecovacs T20 OMNI closeup

Alt i alt klarer Ecovacs T20 OMNI rengøringen godt, men den er ikke perfekt. Den kan fjerne det meste synlige støv og snavs, men har lidt udfordringer med at komme helt ind i hjørner og kanter. Moppefunktionen er et fint supplement til den almindelige støvsugning, men kan ikke stå alene som gulvvask. Hvis du forventer en 100% grundig og dyb rengøring hver gang, bliver du nok lidt skuffet. Men som en daglig vedligeholdelse af gulvene fungerer robotstøvsugeren rigtig godt.

Rengøringsevne: 4/5

Ecovacs T20 OMNI robotstøvsuger

DEEBOT T20 OMNI bruger en kombination af kameraer, lasere og sensorer til at navigere rundt i hjemmet. TrueMapping 2.0-teknologien scanner omgivelserne i 360 grader og laver et nøjagtigt kort over rummene. Robotten genkender små objekter 4 gange bedre end almindelige lasersystemer, hvilket gør kortlægningen hurtigere og mere præcis. Vi oplevede, at støvsugeren hurtigt og effektivt kortlagde vores hjem og tilpassede sig ændringer.

TrueDetect 3D 3.0-sensorerne hjælper DEEBOT T20 OMNI med at undgå forhindringer ned til millimeterniveau. I vores test klarede den at undgå de fleste ting på sin vej, som møbler, ledninger og tærskler. Dog havde den nogle gange problemer med meget lave forhindringer som sokker eller løse tæpper. Her kunne den blive siddende fast eller skubbe tingene rundt.

Man kan let opsætte virtuelle grænser og forbudte zoner i appen, så robotten holder sig væk fra visse områder. Det er smart og brugervenligt. Støvsugeren dækker de fleste områder grundigt, også langs kanter og under møbler. Men ligesom de fleste robotstøvsugere har den svært ved at komme helt ind i hjørner og kroge.

Rengøringsmønstret virker systematisk og effektivt til at dække alle rum. Robotten kan håndtere flere etager, men skal løftes manuelt mellem dem. Når batteriet er lavt eller rengøringen er færdig, finder den selv hurtigt tilbage til docken. Alt i alt fungerer navigationen godt og på niveau med andre modeller i samme prisklasse. Men den er ikke perfekt, og man kan opleve enkelte steder, den har svært ved at nå eller undgå.

Navigation: 4/5

Brugervenlighed

Ecovacs T20 OMNI bagside af docking

DEEBOT T20 OMNI er generelt nem at komme i gang med. Opsætningen af robotten og docken er ligetil, og man guides fint igennem processen i appen. Dog kan det være lidt bøvlet at koble robotten til ens Wi-Fi, da den kun understøtter 2,4 GHz og ikke 5 GHz. Appen er overskuelig og intuitiv at navigere rundt i, med tydelige menuer og indstillinger. Men vi oplevede nogle gange, at appen var lidt langsom til at opdatere eller connecte til robotten.

Det er nemt at planlægge og tilpasse rengøringen efter ens behov i appen. Man kan sætte robotten til at køre på bestemte tidspunkter og dage, vælge hvilke rum eller zoner den skal gøre rent, og justere sugestyrken og vandmængden til mopperne. Smart og fleksibelt. Dog savner vi muligheden for at gemme flere rengøringsplaner, så man ikke skal ændre indstillingerne hver gang.

Takket være den automatiske tømning af støvbeholderen i docken, skal man ikke tænke på at gøre det manuelt særlig tit. Poserne i docken skal dog skiftes ca. hver måned, hvilket er lidt besværligt. Filtrene skal også renses jævnligt, men det er heldigvis nemt at gøre. Mopperne vaskes automatisk i docken efter hver rengøring, så dem behøver man ikke røre.

Ecovacs T20 OMNI opladningsstation

I vores testperiode oplevede vi ikke de store problemer eller fejl med DEEBOT T20 OMNI. Et par gange sad robotten fast eller kunne ikke finde docken, men det var sjældent og let at løse. Fejlmeddelelser i appen er nemme at forstå, og man guides til hvordan man løser problemet. Dog kunne vi godt ønske os en mere detaljeret fejlfinding og forklaring direkte i appen.

Man kan ikke styre robotten manuelt med en fjernbetjening, kun via appen. Det fungerer fint, men kan være lidt ubekvemt hvis man vil sende den hen til et bestemt sted hurtigt. DEEBOT T20 OMNI kan parres med Alexa, Google Home og Siri, så man kan styre den med stemmen. Smart og nemt, men ikke afgørende for de fleste.

Overordnet set er brugervenligheden god med DEEBOT T20 OMNI, men med plads til enkelte forbedringer. Opsætning og daglig brug er nem og ligetil, med en overskuelig app og smarte funktioner. Men nogle ting kunne være mere intuitive eller fleksible, som Wi-Fi opsætning, rengøringsplaner og fejlfinding. Ikke afskrækkende, men heller ikke helt perfekt.

Brugervenlighed: 4/5

Pris og værdi

Ecovacs T20 OMNI filter og vandbeholder

DEEBOT T20 OMNI ligger i den dyre ende af markedet for robotstøvsugere. Den har mange avancerede funktioner og teknologier, som retfærdiggør den højere pris til en vis grad. Rengøringsevnen er god og på niveau med andre modeller i samme prisleje, men ikke markant bedre. Den automatiske tømning og rengøring af mopperne er dog et stort plus, som ikke alle konkurrenter tilbyder.

Byggekvaliteten virker solid og holdbar, med gode materialer og robuste dele. Men det er svært at sige, præcis hvor lang levetid man kan forvente af robotten og docken. Der er 2 års garanti, hvilket er standard for branchen. Ecovacs har generelt en god kundeservice, men vi har ikke haft brug for den i vores testperiode.

Der er billigere robotstøvsugere på markedet, som kan tilbyde en lignende rengøringsevne og navigation. Dog har de ofte færre funktioner og mere manuelt arbejde med tømning og rengøring. Så man betaler lidt ekstra for convenience med DEEBOT T20 OMNI. De løbende omkostninger er relativt lave, da man kun skal skifte poser i docken ca. hver måned og rense filtre en gang imellem.

Alt i alt er DEEBOT T20 OMNI ikke billig, men man får en del for pengene. Rengøringsevnen er solid, navigationen er pålidelig, og app-styringen er nem og fleksibel. Den automatiske tømning og rengøring af mopperne er et stort plus, som sparer tid og besvær i hverdagen. Men prisen er i den høje ende, og der findes billigere alternativer med lignende grundlæggende funktioner. Så det kommer an på, om man vil betale ekstra for convenience og ekstra features.

Værdi: 3.5/5

Konklusion: Ecovacs T20 OMNI robotstøvsuger

Ecovacs DEEBOT T20 OMNI er en avanceret robotstøvsuger, der tilbyder både støvsugning og mopning med automatisk tømning og rengøring af mopperne. Den har en god rengøringsevne, pålidelig navigation og nem app-styring. Dog har den lidt svært ved at komme helt ind i hjørner og langs kanter, og prisen er i den høje ende.

Robotten klarer det meste synlige støv og snavs godt, men kan ikke erstatte en grundig manuel rengøring helt. Navigationen er smart og effektiv med kortlægning, genkendelse af objekter og virtuelle grænser. Brugervenligheden er god med en overskuelig app og smarte funktioner, men nogle ting kunne være mere intuitive eller fleksible.

DEEBOT T20 OMNI er dyr, men tilbyder mange avancerede funktioner og teknologier. Den automatiske tømning og rengøring af mopperne er et stort plus, men man kan finde billigere alternativer med lignende grundlæggende funktioner.

Samlet vurdering: 3.9/5

Specifikationer

MærkeEcovacs
Støvbeholder 0.3 L
Lydniveau 69 dB
Motoreffekt 45 W
Sugeevne 6 kPa
Batteritid 140 min
Opladningstid 390 min
Batterikapacitet 5200 mAh
Bredde 36.2 cm
Dybde 36.2 cm
Højde 10.4 cm
EgenskaberAutomatisk tømning, Timer, Tæpperengøring, Kortlægning, Kantrengøring, Moppefunktionn, Understøtter virtuelle vægge, Tømningsindikator, Poseløs, HEPA-filter, Vaskbart filter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

De bedste tilbud, direkte i indbakken!
Gør som 2.000+ andre og tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev. Få eksklusive rabatter og de bedste produktanbefalinger leveret direkte til dig.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram