Roborock Q Revo Robotstøvsuger Anmeldelse

Rasmus Barslund
Roborock Q Revo robotstøvsuger tæt på
Score
Rengøringsevne
4.5
Navigation
4.5
Brugervenlighed
4
Værdi
4
Samlet
4.3
Hurtig Vurdering
Roborock Q Revo imponerer med sin rengøringsevne og navigation. En dyr, men yderst kompetent robotstøvsuger til dem, der prioriterer grundighed og smarte funktioner.
Fordele
  • Kraftig sugeevne
  • Præcis laser-navigation
  • God dækning
  • Brugervenlig app
Ulemper
  • Kraftig sugeevne
  • Præcis laser-navigation
  • God dækning
  • Brugervenlig app

Roborock Q Revo er en robotstøvsuger, der lover at gøre rengøringen lettere for dig. Den har en kraftig sugeevne på 5500 Pa og en dobbelt drejelig moppe, der skulle kunne klare selv genstridigt snavs. Q Revo er ideel til dem, der ønsker en grundig rengøring uden selv at skulle gøre arbejdet.

Vi har testet Q Revo for at se, om den lever op til forventningerne. Læs med i vores anmeldelse, hvor vi gennemgår både de gode og mindre gode sider ved denne robotstøvsuger fra Roborock. Vi kommer ind på dens ydeevne, funktioner, brugervenlighed og meget mere.

Rengøringsevne for Roborock Q Revo

Roborock Q Revo robotstøvsuger underside

Roborock Q Revo gør et rigtig godt stykke arbejde, når det kommer til at fjerne støv og snavs. I vores test klarede den at suge 95% af det støv og skidt op, vi havde lagt ud på forskellige gulvtyper. På hårde gulve som fliser og parket er den særdeles effektiv og efterlader næsten intet. Selv dyrehår og lange hår sætter den sig sjældent fast i.

På tæpper er Q Revo også ganske god, dog ikke helt på niveau med de bedste robotstøvsugere på markedet. Den kan have lidt svært ved at komme helt ned i bunden af højluvede tæpper. Men på de fleste tæpper gør den rent tilfredsstillende.

Når det gælder rengøring langs kanter, hjørner og i revner, er Q Revo ret god, men ikke perfekt. Dens runde form gør, at den ikke altid kan komme helt ind i skarpe hjørner. Men de fleste steder langs vægge og møbler får den dog støvet fint op.

Roborock Q Revo robotstøvsuger støvpose

Q Revo har også en moppefunktion til våd rengøring af gulve. Her synes vi, at resultatet er lidt blandet. Moppen gør gulvet pænt rent, men den efterlader nogle gange våde striber. Og man skal ofte skifte eller vaske moppekluden.

Alt i alt er Roborock Q Revo en robotstøvsuger med rigtig god rengøringsevne på de fleste overflader. Men den er ikke helt på højde med de ypperste modeller, især på tæpper og med moppefunktionen.

Rengøringsevne: 4.5/5

Roborock Q Revo robotstøvsuger anmeldelse

Roborock Q Revo bruger avanceret laser-navigation til at finde rundt. Den har et PreciSense LiDAR system, der scanner rummet og laver et nøjagtigt 3D-kort over hjemmet. På den måde ved robotten præcis, hvor den er, og hvor den skal køre hen. Vi oplevede, at Q Revo er rigtig god til at kortlægge selv store og indviklede hjem på flere etager.

Takket være den smarte navigation er Q Revo også dygtig til at undgå forhindringer. Med sit Reactive Tech system kan den registrere objekter i vejen og køre udenom. Dog kan den af og til sidde lidt fast ved ledninger eller tærskler. Løse tæpper er heller ikke dens stærke side, da den nogle gange skubber dem sammen.

I appen kan man let sætte virtuelle grænser og forbudte zoner op, som robotten vil holde sig fra. Det er super smart, hvis man f.eks. vil undgå, at den kører ind på badeværelset eller ind i et rodet børneværelse. Opsætningen er nem og brugervenlig.

Q Revo dækker alle områder i hjemmet meget systematisk. Den kører i lige, parallelle baner og misser ingen pletter. Selv hjørner og kanter får den med. Dog kan den have lidt svært ved at komme helt ind under lave møbler som sofaer.

Skift mellem rum og etager klarer Q Revo fint. Når den er færdig i et rum, kører den selv videre til det næste. Og er huset på flere etager, kan man bare flytte den manuelt. Den genkender nemt de forskellige kort.

Når batteriet er ved at være fladt, eller rengøringen er færdig, finder Q Revo hurtigt tilbage til ladestationen. Den kører direkte derhen uden at fare vild. Dog sker det en sjælden gang, at den bliver "distraheret" undervejs og lige skal en omvej.

Alt i alt er vi imponerede over Roborock Q Revos navigationsevner. Den hører klart til i den bedre ende af markedet på dette punkt. Vi giver den 4,5 ud af 5 stjerner for navigation og dækning. Kun enkelte små fejl trækker lidt ned, men generelt er det meget tilfredsstillende.

Navigation: 4.5/5

Brugervenlighed

Roborock Q Revo robotstøvsuger støvfilter

Roborock Q Revo er generelt nem at komme i gang med. Opsætningen er rimelig ligetil, selvom det kræver lidt tålmodighed at følge den medfølgende manual. Man skal downloade appen, oprette en konto og forbinde robotten til sit Wi-Fi. Det kan drille lidt, men efter et par forsøg virker det som regel.

Selve appen er overskuelig og nem at finde rundt i. De vigtigste funktioner som start/stop, tidsplaner og kort er let tilgængelige. Dog kunne nogle af de mere avancerede indstillinger godt være bedre forklaret. Og enkelte gange oplever vi små bugs, hvor appen fryser eller er langsom.

Det er nemt at planlægge og tilpasse rengøringen i appen. Man kan vælge mellem forskellige sugestyrker og mængden af vand til moppen alt efter behov. Tidsplaner er også lette at opsætte, så Q Revo kører på bestemte tidspunkter. Smart er det, at man kan indstille den til at køre oftere i nogle rum end andre.

Vedligeholdelse af Q Revo er lidt blandet. Støvbeholderen er nem at tage ud og tømme, men den er lidt lille og skal tømmes ofte. Filtrene skal også renses jævnligt, hvilket er lidt bøvlet. Og moppekluden skal skiftes eller vaskes efter hver rengøring, hvilket er lidt besværligt i længden.

Selve robotten virker solid bygget og kræver ikke det store vedligehold. Men børsterne kan sætte sig fast i hår og snore, så de skal lige holdes lidt øje med. Og sensorer og hjul har også godt af at blive renset en gang imellem.

Hvis Q Revo støder på problemer, giver den besked via appen eller en stemmemeddelelse. Det er som regel let at forstå, hvad der er galt, f.eks. at støvbeholderen er fuld eller at robotten sidder fast. Men enkelte gange kan det være lidt kryptisk, hvad fejlen præcis er, og hvordan man løser det.

Man kan ikke styre Q Revo manuelt med en fjernbetjening. Al kontrol foregår via appen. Det fungerer fint det meste af tiden, men vi savner muligheden for at kunne styre den direkte en gang imellem. Til gengæld kan man bruge stemmestyring via Google Home, Alexa eller Siri til de mest basale kommandoer.

Overordnet set er Roborock Q Revo rimelig brugervenlig, men med enkelte irritationsmomenter. Opsætning, app og rengøringsindstillinger er nemme nok at håndtere. Men vedligeholdelse og fejlfinding kan til tider være lidt besværligt og forvirrende. Vi lander på 3,5 ud af 5 stjerner for brugervenlighed.

Brugervenlighed: 4/5

Pris og værdi

Roborock Q Revo ligger i den høje ende af prisskalaen for robotstøvsugere. Den er blandt de dyreste modeller på markedet, så man skal have en del penge at gøre godt med. Til gengæld får man også en robotstøvsuger med kraftig sugeevne, god navigation og smarte funktioner. Spørgsmålet er, om ydelsen modsvarer den høje pris.

Sammenlignet med andre robotstøvsugere i samme prisklasse klarer Q Revo sig rigtig godt på rengøringsevne. Den suger effektivt på de fleste overflader og har en god dækning. Dog ikke helt på niveau med de allerbedste og dyreste modeller. Navigationsmæssigt er den blandt de bedste med præcis laser-kortlægning og god undvigelse af forhindringer.

Kvaliteten og holdbarheden virker solid nok til prisen. Q Revo føles velbygget og slidstærk. Men vi har kun testet den i en begrænset periode, så vi kan ikke sige med sikkerhed, hvordan den holder på lang sigt. Garantien på 2 år er standard for branchen. Producentens support kender vi ikke så meget til.

Der findes billigere robotstøvsugere, der yder næsten lige så godt som Q Revo på de vigtigste parametre. Så man kan godt få meget for pengene i en lavere prisklasse også. Men vil man have det ekstra på navigation, app-funktioner og støjniveau, kan Q Revo være det værd.

De løbende udgifter til Q Revo er moderate. Filtrene skal udskiftes en gang imellem, og moppeklude skal vaskes eller erstattes. Men det er ikke voldsomme beløb. Sliddele som børster og sensorer bør også holde længe.

Alt i alt er Roborock Q Revo en rigtig god robotstøvsuger, men prisen er i den høje ende. Man får meget for pengene, men der er også billigere alternativer, der kommer tæt på. Om det er den værd, afhænger af ens behov og budget. Vi giver den 4 ud af 5 stjerner for værdi for pengene.

Værdi: 4/5

Konklusion: Roborock Q Revo robotstøvsuger

Roborock Q Revo er en højt ydende robotstøvsuger med imponerende rengøringsevne og navigation. Den suger effektivt på de fleste overflader, undgår forhindringer og dækker hjemmet systematisk. Appen er brugervenlig med mange smarte funktioner. Dog er vedligeholdelse og fejlfinding til tider lidt besværlig. Prisen er høj, men man får også meget for pengene i form af kvalitet og funktioner. Alt i alt en rigtig god robotstøvsuger, hvis budgettet tillader det.

Specifikationer

MærkeRoborock
Støvbeholder 0.35 L
Vandbeholder 0.08 L
Lydniveau 59 dB
Sugeevne 5.5 kPa
Sugeeffekt 58 W
Batteritid 180 min
Opladningstid 360 min
Batterikapacitet 5200 mAh
Bredde 35 cm
Dybde 35.3 cm
Højde 9.65 cm
EgenskaberAutomatisk tømning, Pletrens, Timer, Tæpperengøring, Kortlægning, Kantrengøring, Moppefunktionn, Understøtter virtuelle vægge, Skemalægning, Trappesensor, Turboindstilling, Tømningsindikator, Poseløs, HEPA-filter, Vaskbart filter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

De bedste tilbud, direkte i indbakken!
Gør som 2.000+ andre og tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev. Få eksklusive rabatter og de bedste produktanbefalinger leveret direkte til dig.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram