Sådan rengør du din airfryer i 3 simple trin

Rasmus Barslund
Rengøring af airfryer guide

En ren airfryer hold længere og fungerer bedre. I denne guide viser jeg dig trin for trin, hvordan du nemt og effektivt rengør din airfryer, så den står så god som ny.

Trin 1. Lad airfryeren køle af og ryst kurven af

Sådan rengør du din airfryer trin 1

Det siger måske sig selv, men det er et godt sted at starte. Hvis du lige har brugt airfryeren, lad den køle af i 30 minutter.

Fjern kurven og gryden, og ryst dem over skraldespanden for at fjerne løse madrester.

Hvis der er meget fedt eller væde i bunden, kan du med fordel tørre det værste af med noget køkkenrulle, så du ikke skal skifte vand flere gange i trin 2.

Trin 2. Rengør aftagelige dele

Rengøring af airfryer gryde og kurv med sæbevand

Heldigvis kan de fleste airfryeres aftagelige dele gå i opvaskemaskinen, men det kan til tider være godt at gøre i hånden, hvis der er ekstra omstændigt snavs og skidt på.

Læg gryden og kurven i blød i 10-15 minutter i varmt vand med tilsat opvaskemiddel - det løsner fastbrændt mad og fedt.

Skrub delene med en blød køkkensvamp. Til ekstra svære rester kan du lade kurven eller gryden stå i blød lidt længere og bruge en opvaskebørste.

Skyl grundt efter med varmt vand for at fjerne alle sæberester.

Trin 3. Rengør varmeelemenerne

Børster varmelegemer i en airfryer ren

Vend airfryeren på hovedet for lettere adgang til varmeelementerne i toppen.

Bland nu igen opvaskemiddel med varmt vand. Brug en opvaskebørste eller tandbørste til forsigtigt at skrubbe omkring og mellem elementerne.

Fjern sæberester med en fugtig klud, og tør efter med køkkenrulle.

Vend airfryeren rigtigt igen og kør den tom i et par minutter ved ca. 150 grader for at fjerne eventuelle løsnede rester.

Tip: Rengør varmeelementerne månedligt eller oftere ved hyppig brug. Undgå stålbørster, da det kan ridse og skade overfladen.

Husk: Airfryeren skal være frakoblet strøm og helt afkølet, inden du arbejder med varmeelementerne.

Ekstra rengøringstips

Brug opvasketabs

Hvis du virkelig skal rengøre kurven og gryden i dybden, så er der hjælp at hente i en helt almindelig opvasketab. Lad de beskidte dele trække i varmt vand med en opløst opvasketab i 15 minutter.

Citron mod lugt

Hvis du har svært ved at fjerne madlugt fra din airfryer, så er der et gammelt husmortrick, der siger, at citron kan løse problemet.

Gnid en halv citron rundt på indersiden af airfryeren. Lad det ligeledes trække i 10-15 minutter og skyl så efter. Gentag processen, hvis lugten hænger ved endnu.

Forebyg fastbrændt mad

Brug bagepapir til airfryeren eller en egnet silikoneform. Så slipper du får fedtopbygning i bunden. Man kan sagtens bruge bagepapir i airfryeren, så længe der er mad på til at holde det nede, så det ikke blæser op og blokerer for varmelegemerne.

Hold øje med luftindtag og -udtag

Hvis støv og skidt blokerer lufttilførslen i din airfryer, kan det gå ud over ydeevnen. Hvis du føler, at din airfryer er blevet sløj på det sidste, så kan det være værd at kigge nærmere på. Sørg også for, at airfryeren ikke står klemt i et hjørne, luft ikke kan komme ind/ud.

Ofte stillede spørgsmål om rengøring af airfryer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

De bedste tilbud, direkte i indbakken!
Gør som 2.000+ andre og tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev. Få eksklusive rabatter og de bedste produktanbefalinger leveret direkte til dig.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram