Kan man putte bagepapir i airfryer?

Rasmus Barslund
Bagepapir i en airfryer

Kort sagt: Ja, du kan sagtens bruge bagepapir i din airfryer. Men der er nogle vigtige ting, du skal være opmærksom på.

En airfryer fungerer ved at cirkulere varm luft rundt i kurven. Som det også gør sig gældende i din normale ovn, så kan fritliggende bagepapir i værste fald blæse op og blokere varmelegemet. Men så længe der ligger noget ovenpå, og holder bagepapiret nede, så er det helt fint og sikkert at bruge.

Vælg bagepapir til høje temperaturer

Først og fremmest skal dit bagepapir kunne tåle den høje varme i en airfryer. Topper din airfryer ved 200 grader, så er det typisk O.K. med det normale bagepapir fra supermarkedet.

Undgå også bagepapir med coating eller belægning som PFAS eller PFOA, da disse kan frigive uønskede stoffer ved høj varme. Kig efter bagepapir med svanemærket eller se de anbefalede produkter nedenfor.

Brug specialdesignet airfryer bagepapir

Jeg kan klart anbefale at købe bagepapir, der er særligt udformet til airfryere. De fås i forskellige størrelser, er typisk godkendt til temperaturer op til 220 grader celcius og så slipper du for at klippe, folde og rive stykker ud, så de passer.

Bagepapir til airfryer er typisk ret billigt (et par kroner stykket) og er allerede formet så det passer perfekt til bunden af kurven. De er som regel også lidt tykkere end normalt bagepapir og har struktur i kanterne, der holder dem stabilt på plads i bunden, så det ikke blafrer rundt.

Jeg anbefaler

Læg altid noget ovenpå

Uanset hvilken type bagepapir du bruger, er det vigtigt altid at lægge noget ovenpå - typisk din mad. Vægten holder papiret nede og forhindrer det i at flyve rundt i den varme luftstrøm.

Tilpas stegetiden en smule

Mad tilberedt på bagepapir i en airfryer kan tage lidt længere tid, end hvis det var placeret i en kurv med fri luftcirkulering nedenunder. Det kan derfor godt tage lidt længere tid at opnå samme tilberedning som normalt. Det er også en god idé at vende maden undervejs, hvis der ikke er luftgang under.

Alternativer til bagepapir i airfryer

Selvom bagepapir sagtens kan bruges i en airfryer, har du også andre gode muligheder, hvis du foretrækker det.

Silikone bageforme eller -ark er varmebestandige, nemme at rengøre og kan bruges igen og igen. Pergamentpapir kan også bruges, så længe det kan tåle varmen.

I mangel af papir kan du også blot smøre bunden af din airfryer med lidt olie eller smør for at undgå fastbrænding. Til retter som pizza eller brød kan en bagesten også være en god løsning.

Bagepapir kan sagtens gå i airfryeren

Bagepapir og airfryer går fint hånd i hånd, så længe du følger disse simple råd, så slipper du for rengøringen:

  • Køb varmebestandigt bagepapir beregnet til formålet
  • Undgå skadelig coating som PFAS/PFOA
  • Brug evt. specialdesignet airfryer bagepapir da det er nemmere at bruge
  • Læg altid vægt ovenpå, så papiret ikke flyver rundt
  • Hold øje med stegetiden - det tager måske lidt længere end normalt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

De bedste tilbud, direkte i indbakken!
Gør som 2.000+ andre og tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev. Få eksklusive rabatter og de bedste produktanbefalinger leveret direkte til dig.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram