Bedste espressomaskiner 2024: Her er de 6 testvindere

Rasmus Barslund
Bedste espressomaskiner i test
Over 32% af danskerne starter dagen med kaffe, så en espressomaskine et must for mange. Vi har testet markedets bedste espressomaskiner, så du nemt kan finde den perfekte model til dine behov og dit budget.

Uanset om du er på udkig efter en fuldautomatisk espressomaskine med masser af funktioner eller en kompakt model, der passer ind i det lille køkken, så har vi fundet de bedste bud i forskellige prisklasser.

Vi guider dig igennem de vigtigste features, fordele og ulemper ved hver enkelt model, så du kan træffe et informeret valg og nyde verdensklasse kaffe derhjemme. Vi har testet og vurderet modellerne på en lang række parametre som: brugervenlighed, bryggekvalitet, holdbarhed og funktionalitet.

Overblik over de bedste modeller

Inden vi går mere i dybden, så tager vi lige et overblik over de bedste espressomaskiner og ser hvordan de scorer.

Aiviq AEM-101S Automatisk Espresso Maskine
Vurderet-score
Baseret på tests, forbruger- og ekspertanmeldelser.
4.8
✔️5 års garanti
Sage The Oracle Touch
Vurderet-score
Baseret på tests, forbruger- og ekspertanmeldelser.
4.6
⭐4.4 på 1.800+ ratings
Siemens EQ.6 plus s500
Vurderet-score
Baseret på tests, forbruger- og ekspertanmeldelser.
4.4
⭐4.9 på 1.200+ ratings
Sage Barista Express
Vurderet-score
Baseret på tests, forbruger- og ekspertanmeldelser.
4.4
🥇#1 på Trustpilot
De'Longhi Magnifica ECAM22.115.B
Vurderet-score
Baseret på tests, forbruger- og ekspertanmeldelser.
4.3
⭐4.6 på 2.100+ ratings
De'Longhi Dedica Deluxe
Vurderet-score
Baseret på tests, forbruger- og ekspertanmeldelser.
4.2
🏷️Ekstra lav pris

Find den rigtige espressomaskine til dig

Vi har i samarbejde med en håndfuld eksperter udviklet en gratis quiz, der finder den helt rigtige espressomaskine til dig.

Svar på 7 simple spørgsmål (ca. 1 minut) og så beregner vores system hvilken maskine, der passer til dine behov.

espresso quiz
Find den rigtige espressomaskine quiz
7 spørgsmål1 minut

Tag vores korte quiz for at finde ud af, hvilken espressomaskine der passer bedst til dine behov.

Top 6 bedste espressomaskiner

Aiviq AEM-101S
4.8/5
Fordele
 • Leverer gang på gang den bedste kaffe
 • Stilfuldt og robust aluminium-design
 • Brugervenlig og stort display
 • Dobbelt varmesystem
 • Kraftig pumpe og justerbar kværn
 • Utroligt effektiv auto-rengøring
Ulemper
 • Prismæssigt i den høje ende
 • Kræver lidt ekstra bordplads
Vores vurdering

Det er ikke sikkert, du er stødt på Aiviq før, men de har på rekordtid cementeret deres plads i toppen af det danske marked. Deres fuldautomatiske AEM-101S espressomaskine er blevet rost til skyerne og har fået topkarakterer i en lang række ekspertanmeldelser på tværs af Skandinavien—Og vi må bare tilslutte os sige, at den laver den absolut bedste kop kaffe, vi har prøvet.

Aiviq AEM-101S er utroligt gennemført. Designet i børstet aluminium er både stilrent og holdbart, og den indbyggede touchskærm er virkelig nem at gå til. Du behøver altså ikke at være den store tekniker, for at kunne navigere rundt i funktioner og indstillinger.

Der er ikke sparet på noget—Du får indbygget kaffekværn, mælkeskummer og et smart dobbelt opvarmningssytem, der sørger for, at både kaffen og mælken altid har den rette temperatur og skummer optimalt. Det er de små detaljer, der gør forskellen.

Det er altid godt med smarte features, der går livet lettere, men i sidste ende handler det om kaffekvaliteten. Og her lever Aiviq AEM-101S virkelig varen. På tværs af prøvesmagninger leverer denne fuldautomatiske kaffemaskine de bedste og mest konsistense resultater, uanset om det er en klassisk espresso eller en cremet cappuccino.

Nøglen til den gode smag ligger i maskinens 19 bars pumpe og justerbare kværn, der arbejder sammen om at trække det bedste ud af dine kaffebønner. Og så er maskinen faktisk overraskende nem at holde ren takket være den automatiske rengøringsfunktion - det er bare at trykke på en knap, så klarer maskinen resten.

AIVIQ AEM-101S ligger måske i den dyre ende, men når man sammenligner med, hvad du skal give for en maskine med tilsvarende funktioner og kvalitet fra luksus-brands som Sage, så er AEM-101S utroligt god værdi for pengene. Og med AIVIQs fokus på holdbare materialer, har du altså en kaffemaskine til de næste mange år—faktisk er den dækket af 5 års garanti.

Konklusion: Aiviq AEM-101S er vores klare testvinder. Designet er flot og holdbart, og kvaliteten af den kaffe, den brygger, er på det absolut højeste niveau. Utroligt god værdi for pengene, og masser af lækre features.

Specifikationer
Effekt:
1250 W
Bryggetryk:
19 bar
Kapacitet:
1.8 L
Udløb:
1
Bredde:
28 cm
Højde:
36.5 cm
Dybde:
36.3 cm
Vægt:
13 kg
App-styring:
Nej
Integreret kaffekværn:
Ja
Integreret mælkeskummer:
Ja
Materialer:
Aluminium
Filtertype:
Genanvendelig
Sage Oracle Touch
4.6/5
Vores vurdering

Hvis budgettet ikke sætter grænser, så er Sage The Oracle Touch den absolut bedste—og mest æstetiske—espressomaskine til dato.

Sage The Oracle Touch er indbegrebet af kompromisløs kvalitet og giver dig fuld kontrol over hver eneste parameter i bryggeprocessen. Du kan finjustere alt fra malingsgrad og dosering til bryggetemperatur og trykprofil, så du kan skræddersy hver eneste kop til perfektion.

Men man behøver altså ikke være kaffenørd for at nyde godt af The Oracle—Touchskærmen er overskuelig og guider dig nemt igennem alle de mange indstillinger og funktioner, maskinen byder på.

Sages unikke ThermoJet-system sikrer lynhurtig opvarmning til den perfekte bryggetemperatur. Sammen med den kraftfulde 15 bars pumpe og justerbare kværn i rustfrit stål, får du verdensklasse espressoer med flot crema hver gang. Og så er der den fuldautomatiske mælkeskummer, der bruger avanceret dampteknologi til at lave silkeblød mikroskum til latte art—Du kan også justere temperatur og skumniveau.

Designet i børstet rustfrit stål er både lækkert og holdbart, som vi kender det fra Sage. Den utroligt høje standard i kvalitet og funktionalitet skinner virkelig igennem i Oracle Touch. Maskinen er ikke billig, så den henvender sig bedst til de seriøse kaffeentusiaster, der er villige til at investere i den ultimative kaffenydelse.

Konklusion: Sage The Oracle Touch er det ypperste inden for fuldautomatiske espressomaskiner. Den byder på fuld kontrol, høj byggekvalitet og fantastisk brygning i et ikonisk og elegant design. Det er kort og godt den ultimative maskine for kaffenørden, der ikke går på kompromis.

Specifikationer
Effekt:
2400 W
Bryggetryk:
15 bar
Kapacitet:
2.2 L
Kapacitet (kopper):
2 kopper
Udløb:
2
Bredde:
39.2 cm
Højde:
45.4 cm
Dybde:
37.3 cm
Vægt:
16.7 kg
App-styring:
Nej
Integreret kaffekværn:
Ja
Integreret mælkeskummer:
Ja
Materialer:
Rustfrit stål
Filtertype:
Genanvendelig
Siemens EQ6 Plus S500
4.4/5
Fordele
 • Virkelig nem at bruge
 • Fuldautomatisk
 • God automatisk rengøring
 • To brygudløb
 • God værdi for pengene
Ulemper
 • Drypbakken er lille og skal ofte tømmes
 • Fylder en del
Vores vurdering

Hvis du leder efter en fuldautomatisk espressomaskine, der gør det nemt at lave lækker kaffe derhjemme, så er Siemens EQ.6 Plus S500 et glimrende valg.

Der hvor Siemens EQ.6 Plus S500 virkelig kommer til sin ret er på brugervenligheden. Det tager ikke mange minutter at sætte sig ind i, hvordan den virker. Displayet er utroligt intuitivt, som vi kender de fra Siemens—alle kan være med her.

Og bare fordi den er nem i brug, går du ikke på kompromis med hverken funktioner eller kaffen. EQ.6 Plus har 4 kværnindstillinger og 7 styrkeniveauer, så du kan sagtens nørde ned i brygningsprocessen og finde ud af, hvad der smager bedst for dig.

Siemens EQ.6 Plus S500 er desuden fuldautomatisk—Det vil sige, at både kværnen og mælkeskummeren kører helt af sig selv. Med et tryk på en knap, kan du lave alt fra klassisk sort kaffe til cremet cappuccino og café latte. Desuden har EQ.6 Plus to brygudløb, så du kan snildt lave to kopper af gangen.

Siemens skal også have ros for rengøringsprocessen. Drypbakken går i opvaskeren og maskinen har et automatisk skylleprogram, der også virker exceptionelt godt imod kalkopbygning.

Hvis man skal sige noget negativt (og det er svært), så er den mere funktionel, end den er flot. Den fylder en del på køkkenbordet, og så er kaffeoplevelsen ikke helt på niveau med AIVIQ's og Sage's high-end modeller.

Konklusion: Siemens EQ.6 Plus S500 er indbegrebet af brugervenlighed. En fuldautomatisk espressomaskine, der gør det supernemt for alle at lave lækker kaffe derhjemme - uden at gå på kompromis med kvaliteten i koppen. Et rigtig godt bud til dig, der vil have gode kafferesultater på den nemme måde.

Specifikationer
Effekt:
1500 W
Bryggetryk:
15 bar
Kapacitet:
1.7 L
Kapacitet (kopper):
2 kopper
Udløb:
2
Bredde:
28.1 cm
Højde:
46.8 cm
Dybde:
38.5 cm
Vægt:
9.8 kg
App-styring:
Nej
Integreret kaffekværn:
Ja
Integreret mælkeskummer:
Ja
Materialer:
Keramik
Filtertype:
Engangsfilter

Bedste brygning til prisen Sage The Barista Express

Se Bedste Pris
Sage The Barista Express
4.4/5
Fordele
 • God værdi for pengene
 • Stilfuldt design
 • Solid og velbygget kvalitet
 • Masser af justerbare indstillinger
Ulemper
 • Kræver en del øvelse at mestre
 • Rengøringen er lidt kompliceret
Vores vurdering

Sage The Barista Express er det oplagte valg for dig, der vil have fuld kontrol over bryggeprocessen uden at betale dyre domme. Den kræver lidt mere øvelse at mestre end de ovennævnte modeller, men til gengæld kan du skræddersy din kaffe ned til mindste detalje.

Hvis du ikke har noget imod at skulle sætte dig ind i tingene, så før du altså virkelig meget maskine for pengene i Barista Express. Den er udstyret med den samme kraftfulde 15-bars pumpe, som ses på de dyrere Sage-modeller, og så kan du lave to kopper på én gang.

Designet i børstet stål er både lækkert og robust, som vi er vant til fra Sage. Deres kompromisløse fokus på kvalitet skinner tydeligt igennem på Barista Express—og den kommer altså også med 2 års fabriksgaranti.

Prismæssigt ligger Barista Express rigtig lunt i svinget. Det er en af de billigste modeller fra Sage, men den matcher altså stadig professionelle maskiner på kvalitet—Du skal bare være klar på at nørde lidt ind i læringskurven.\r\n\r\nRengøringen er ikke helt så hurtig og intuitiv som på de første modeller i guiden, men det skulle være overkommeligt for de fleste.

Konklusion: Sage The Barista Express er perfekt til kaffenørden, der gerne vil have fuld kontrol og brygge kaffe i barista-kvalitet derhjemme. Prisen er overkommelig, og der er ikke gået på kompromis med holdbarheden. Man skal dog lige lære at bruge maskinen, før den kommer til sin fulde ret.

Specifikationer
Effekt:
1850 W
Bryggetryk:
15 bar
Kapacitet:
2 L
Kapacitet (kopper):
2 kopper
Udløb:
2
Bredde:
31.8 cm
Højde:
40.4 cm
Dybde:
35.1 cm
Vægt:
10.6 kg
App-styring:
Nej
Integreret kaffekværn:
Ja
Integreret mælkeskummer:
Ja
Materialer:
Rustfrit stål
Filtertype:
Genanvendelig
DeLonghi Magnifica S kaffemaskine
4.3/5
Vores vurdering

De'Longhi Magnifica S er i vores øjne den bedste billige espressomaskine. Den er simpel og effektiv i brug og kan lave to kopper samtidigt.

Du får ikke helt så mange funktioner som i de dyrere modeller, men der er ikke en finger at sætte på hverken stålkværnen eller kaffebrygningens kvalitet. Magnifica S har heller ikke noget display, men De'Longhi har holdt det utroligt enkelt—6 knapper, 13 indstillinger og justerbar vand- og kaffemængde.

Magnifica S har to varmesystemer (ét til kaffe og ét til mælk), så du kan lave den helt perfekte kop hurtigt og effektivt. Maskinen kan tage både hele og malede bønner, og tager også højde for vandhårdheden, hvilket er en af vores yndlingsfeatures.

Mælkeskummeren er manuel og kan desværre ikke justeres, men mælken skummer virkelig lækkert op—så hvis du er til en cremet cappuccino, så er Magnifica S den perfekte espressomaskine.

De'Longhi Magifica S er virkelig nem at gøre rent. Drypbakken skal tømmes forholdsvis ofte, men det 5-minutters fuldautomatiske rengøringsprogram er fantastisk. Der er desuden også et program specifikt til afkalkning, som virker rigtig godt.

Konklusion: Hvis du hellere vil spare penge end at have en touch skærm på din espressomaskine, så er De'Longhi Magnifica S et rigtig godt bud. Maskinen brygger virkelig god kaffe, er nem i brug og takket være det smalle design, passer den perfekt ind i de fleste køkkener.

Specifikationer
Effekt:
1450 W
Bryggetryk:
15 bar
Kapacitet:
1.8 L
Kapacitet (kopper):
2 kopper
Udløb:
2
Bredde:
23.8 cm
Højde:
35.1 cm
Dybde:
43 cm
Vægt:
10.9 kg
App-styring:
Nej
Integreret kaffekværn:
Ja
Integreret mælkeskummer:
Ja
Materialer:
Aluminium
Filtertype:
Genanvendelig
DeLonghi Dedica Deluxe semiautomatisk espressomaskine
4.2/5
Fordele
 • Utroligt kompakt
 • God til prisen
 • Nem og intuitiv i brug
 • Rustfrit stål
Ulemper
 • Lav vandkapacitet
 • Få indstillinger
 • Ingen kaffekværn
Vores vurdering

De'Longhi Dedica Deluxe er æstetisk, effektiv og kompakt. Den fylder ikke ret meget, så den er perfekt til dig med pladsmangel, eller som ikke ønsker et skrummel af en espressomaskine på køkkenbordet.

Dedica Deluxe fås desuden i fire farver (hvid, rød, sort og sølv), så der er noget til enhver smag. Den er klassisk i looket, og trods den billige pris, så er de vigtigste komponenter lavet i rustfrit stål for holdbarhedens skyld.

Dedica Deluxe brygger en rigtig god kop kaffe—eller to, for De'Longhi har formået at få to udløb ind i det smalle design. Dog skal du være opmærksom på, at der ikke er en integreret kaffekværn. Du skal altså selv male bønnerne eller bruge formalet kaffe.

Mælkeskummeren er simpel i brug og giver et rigtig godt resultat på under et minut, og De'Longhi har gjort det virkelig nemt at bruge maskinen, som kun har tre knapper.

Du får en fin lille semi-automatisk kaffemaskine til en rigtig god pris, men den kan ikke helt de samme ting som dyrere modeller. Det er også værd at nævne, at du skal fylde vand på relativt ofte, da der kun er vandkapacitet  til 1.1 L.

Konklusion: Alt i alt er De'Longhi Dedica Deluxe den absolut bedste kompakte espressomaskine til prisen. Med en bredde på under 15 cm passer den ind i ethvert køkken, og så brygger den virkelig god kaffe. Der er styr på de vigtigste funktioner, men du får ikke samme kontrolgrad som i dyrere modeller.

Specifikationer
Effekt:
1300 W
Bryggetryk:
15 bar
Kapacitet:
1.1 L
Kapacitet (kopper):
2 kopper
Udløb:
2
Bredde:
14.9 cm
Højde:
30.3 cm
Dybde:
33 cm
Vægt:
4.2 kg
App-styring:
Nej
Integreret kaffekværn:
Nej
Integreret mælkeskummer:
Ja
Materialer:
Rustfrit stål
Filtertype:
Genanvendelig

Hvad skal man kigge efter, når man vælger espressomaskine?

Det kan være svært at finde rundt i et marked, hvor der er så mange modeller og brands at vælge imellem. Nedenstående punkter peger dig i den rigtige retning.

Pris og budget

Espressomaskiner fås i alle afskygninger fra billige begyndermodeller til professionelle maskiner til mange tusinde kroner. Tænk over hvor meget du realistisk set vil bruge maskinen, og hvor stor en investering der giver mening for dig.

De billigste automatiske modeller starter ved 2.000 kroner (3.000 kroner for fuldautomatisk). Pris, funktionalitet og kvalitet går hånd i hånd, så hvis du vil have en maskine, der kan det hele og som holder i mange år, så koster det typisk over 7.000 kroner.

Manuel eller automatisk

Overordnet set fås espressomaskiner som enten manuelle, semi-automatiske eller fuldautomatiske. I denne guide har vi fokuseret på fuldautomatiske og semi-automatiske, da det er de modeller, der er klart størst efterspørgsel på.

Jo mere automatisk, desto højere en pris. Til gengæld er fuldautomatiske maskiner også betydeligt lettere i brug. Manuelle og semi-automatiske maskiner krøver øvelse, men giver også mere kontrol over eksempelvis formalingsprocessen.

Hvis du vil have noget der virker hurtigt og effektivt, så kig på automatiske eller fuldautomatiske modeller.

Kværn og mælkeskummer

Overvej om du vil have separat kaffekværn og mælkeskummer, eller om det skal være indbygget i selve espressomaskinen.

Separat udstyr kræver mere arbejde og rengøring, og så tager det også længere tid at brygge. Lige netop derfor er fuldautomatiske espressomaksiner mest populære - det er en alt-i-én løsning, der samtidigt sparer plads på køkkenbordet.

Enkelt eller dobbelt varmelegeme

Billigere espressomaskiner har typisk et enkelt varmelegeme, som de skifter mellem brygning og dampning af mælk. Det betyder, at du kun kan lave én ting af gangen. Maskiner med dobbelt varmelegeme (dual boiler) kan derimod brygge kaffe og dampe mælk samtidig, så du hurtigere kan lave f.eks. en cappuccino.

Har du travlt, eller laver du kaffe til to, så er en maskine med to varmesystemer ideelt. Har du derimod god tid, og laver du kun kaffe til dig selv, så kan du måske slippe af sted med et enkelt.

Kapacitet og størrelse

Tænk over hvor meget plads, du har på køkkenbordet, og vælg en maskine, der passer til. Overvej også vandtankens størrelse - en lille tank skal fyldes oftere, mens en stor giver frihed til at lave mange kopper i træk.

FAQ - De mest stillede spørgsmål om espressomaskiner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

De bedste tilbud, direkte i indbakken!
Gør som 2.000+ andre og tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev. Få eksklusive rabatter og de bedste produktanbefalinger leveret direkte til dig.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram